Svečani prijem nove generacije novosadskih studenata

01/10/2015 10:28

Svečani prijem nove generacije novosadskih studenata

Svečani prijem nove generacije studenata Univerziteta u Novom Sadu biće priređen u četvrtak 1. oktobra u 18 časova na platou ispred Centralne zgrade Univerziteta.

Na svečanom prijemu, novoj generaciji studenata obratiće se profesor dr Dušan Nikolić, novi rektor Univerziteta u Novom Sadu.

Svečani program prijema inspirisan je delom naučnika, inovatora i dobrotvora Mihajla Pupina o kome će govoriti Aleksandra Ninković Tešić, u ime Obrazovno naučnog društva “Mihajlo Pupin”.

Putem video linka, svim prisutnim će se obratiti dr Gorana Vunjak Novaković, profesor Kolumbija univerziteta u Njujorku.

U okviru svečanog programa orkestar Akademskog kulturno-umetničkog društva “Sonja Marinković” premijerno će izvesti kompoziciju koju je u čast Mihajla Pupina 1914. godine u los Anđelesu napisao V. Konstantinović Maksim. Nakon toga će članovi Društva nastaviti progra izvođenja spleta igara Banata.

U drugom delu svečanog prijema nove generacije studenata, pod nazivom “Najbolji među najboljima”, biće predstavljeni studenti Univerziteta u Novom Sadu koji su proteklih godina postigli vrhunske rezultate na evropskim i svetskim takmičenjima.

U Izložbenom delu Centralne zgrade Univerziteta biće otvorena izložba o Mihajlu Pupinu.

Više detalja o programu Svečanog prijema nove generacije studenata nalazi se ovde.

01/10/2015 10:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments