Virtuelno preduzeće studenata FTN-a

20/02/2015 16:56

Virtuelno preduzeće studenata FTN-a

Studenti Departmana za industrijski menadžment Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu osmislili su projekat koji im pruža iskustvo u radu koje će im biti korisno pri zapošljenju.

“Ceo projekat je zamišljen tako da studenti simuliraju realan rad u preduzeću i stvore prostor da već na studijama steknu iskustvo koje kasnije mogu da ponude svojim poslodavcima”, objasnio je inicijator ovog projekta profesor Milovan Lazarević.

Na ovaj način studenti su uključeni u proces proizvodnje različitih uređaja i usluga. Za sada su kreirali i proizveli baterijsku lampu, a trenutno je u izradi projekat “Ključko”, koji će rešiti probleme svima koji imaju “haos” u džepovima.

“Ključko je trenutno u fazi razrade, a uključeni su i studenti sa Departmana za Grafičko inženjerstvo koji rade na njegovom izgledu. “Ključko” će biti zaista koristan svima koji ne znaju šta će sa silnim ključevima u džepu”, rekao je Vasilije Randelj, studenti i predstavnik ovog stidentskog preduzeća.

Poruka koju studenti FTN-a poručuju onima koji posete sajt njihovog virtuelnog preduzeća je – proizvodimo zajedno.

Za sada ni jedan gedžet koji su studenti proizveli nije za komercijalnu prodaju, a preduzeće radi samo u okviru fakulteta.

Profesor Lazarević kaže da su studenti već sada samostalni u svom radu i da se nada da će uskoro preduzeće zaživeti, imati svoje tržište i da će prodavati robu.

U ovom preduzeću radi 25 studenata, a svako od njih ima svoje zaduženje i obaveze. Studenti na ovaj način primenjuju svoje znanje koje stiču u toku školovanja, a pored toga, njihova aktinost u preduzeću nagrađuje se i dodatnim bodovima kroz diplomske i seminarske radove.

Izvor: Oradio

20/02/2015 16:56

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments