Nove opcije za Viber desktop

20/02/2016 09:30

Nove opcije za Viber desktop

Iako Viber za desktop računare nije popularan koliko Viber aplikacija za pametne mobilne telefone, ipak ima mnogo zadovoljnih koristika širom sveta.

Sada je stigla i nova verzija – Viber Desktop 5.9 za poslovnu i ličnu upotrebu, koja je donela mnoge promene i nove opcije.

Nove opcije na Viber-u

Unapređena verzija Viber-a za desktop računare donosi opciju zahvaljujući kojoj je moguće slanje dokumenata (“File Sending”), koja omogućava slanje fajlova tokom razgovora i razmena jedan-na-jedan unutar grupa i javnih četova.

Na ovaj način se mogu slati sadržaji koje ste prethodno imali u svom mobilnom telefonu, a kada korisnik želi da pošalje više fajlova odjednom – svaki od njih će biti poslat kao posebna poruka.

Ova opcija omogućava slanje svih najčešće korišćenih vrsta fajlova i to do veličine od 200 MB.

Brisanje poruka na Viber-u

Nova verzija Viber-a za desktop računare je i – mogućnost brisanja poruka koje su poslate greškom, odnosno koje su poslate pogrešnoj osobi. Na ovaj način poruka će biti obrisana i sa uređaja sa kog se šalje, kao i sa uređaja koji je ovu poruku primio.

Poruke će moći da se brišu bez obzira da li se šalju jedan-na-jedan ili u okviru neke grupe, odnosno grupnog chat-a.

Kada budete želeli da obrišete neku poruku, Viber će vam dati mogućnost da birate da li ćete obrisati samo na sopstvenom uređaju – “Delete For Myself” ili ćete obrisati sa svih uređaja na kojima je vaša poruka primljena – “Delete For Everyone”.

Sadržaj ekrana na Viber-u

Kako bi korisnicima omogućio što bolje funkcije, nova verzija Viber-a donosi mogućnost deljenja sadržaja ekrana – “Screen Sharing” koja se može koristiti tokom razgovora preko desktop računara.

Kada želite da podelite sadržaj ekrana sa svojim sagovornikom potrebno je aktivirati opciju “Share Screen”. Prilikom korišćenja ove opcije, Viber desktop aplikacija se sužava na manji prikaz kako ne bi ometala druge ekrane koje nameravate da podelite.

20/02/2016 09:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments