Novi format fotografija – u 360 stepeni – od sada i na Fejsu!

10/06/2016 16:42

Novi format fotografija – u 360 stepeni – od sada i na Fejsu!

Društvena mreža Facebook konačno je omogućila svim svojim korisnicima nove, zanimljive opcije koje su vezane za objavljivanje fotografija.

U pitanju je poseban “format” fotografija – odnosno fotografija u 360 stepeni, koje će se raspoznavati po ikonici kompasa koji će biti smeštena u gornjem desnom uglu slike.

Od sada svi korisnici Facebook-a imaju mogućnost da objavljuju fotografije u 360 stepeni – direktno na News Feed (početnu stranu).

Kada bilo koji korisnik zabeleži panoramu ili fotografiju u 360 stepeni kamerom na svom pametnom telefonu – ili nekom drugom aplikacijom, ona može biti direktno objavljena na Facebook.

Ove fotografije biće vidljive svim korisnicima, bez obzira na to da li koriste desktop verziju Facebook-a ili aplikaciju na pametnim telefonima.

Kako se gleda fotografija u 360 stepeni?

Kako bi bile prepoznatljive, ove fotografije će biti obeležene malom ikonicom kompasa, a da bi se pregledale – potrebno je kliknuti na nji i pomerati miš – ako je gledate preko računara, a ako je gledate preko mobilnog telefona – dovoljno je kliknuti na nju i pomerati pametni telefon.

Pogledajte kako nastaju i izgledaju fotografije u 360 stepeni: 

10/06/2016 16:42

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments