Bespilotne letelice će nam u budućnosti dostavljati picu

07/06/2013 08:45

Bespilotne letelice će nam u budućnosti dostavljati picu

Zavaljeni u fotelju uživate u vašem omiljenom filmu, seriji ili utakmici. Naručujete picu međutim, ona stiže tek sat vremena kasnije hladna i najradije biste otkazali porudžbinu. Veoma lako bi moglo da se desi da vam u bliskoj budućnosti pice dostavljaju bespilotne letelice u veoma kratkom roku.

Prvi restoran koji je imao priliku da testira prototip bespilotne letelice “domikoptera” bio je “Domino’s Pizza”. “Domikopter” je u roku od 10 minuta prešao šest i po kilometara, a zadovoljne mušterije su snimljene kamerom, kao i ceo poduhvat dostave.

Domikopter

 

Tom Heton koji je osnivač agencije “T+Biscuits” koja je tvorac “domikoptera” bio je zadovoljan ovim poduhvatom i postignutim uspehom. Ovaj prototip “domikoptera” ima osam elisa koje podižu bazu u kojoj se nalazi pica.

Za ovu dostavu dozvola za letenje je bila nepotrebna, s obzirom na to da je visina bila manja od 126 metara. Ipak, za probni let bila je potrebna saglasnost vlasnika zemljišta koje je ovaj mini-helikopter nadletao.

Sudeći po “Fox News” trenutno ne postoje planovi da se dostava pice načini delom svakodnevnice, ali postoji mogućnost da se to desi u budućnosti nakon ispitivanja i niza tehničkih provera.

Dakle, u ovom trenutku u slučaju da ogladnite i naručite picu ostaje vam da se nadate brzom i efikasnom dostavljaču pica ili veoma urednom saobraćaju.

07/06/2013 08:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments