Nova opcija na Fejsbuku: Provera bezbednosti

17/10/2014 11:36

Nova opcija na Fejsbuku: Provera bezbednosti

Fejsbuk se priprema da omogući novu funkciju uz pomoć koje možete prijatelje i porodicu da obavestite da li ste dobro ukoliko se nađete u nekoj prirodnoj nepogodi.

Novi servis se zove “Safety Check”, odnosno provera bezbednosti, i preko njega možete da obavestite prijatelje da ste bezbedni ili da se ne nalazite u pogođenom području.

Korisnici mogu i da vide kako su im prijatelji i porodica u pogođenom području i šta rade, kao i da ih “proglase” bezbednima.

Ukoliko Fejsbuk aplikacija primeti da koristite uređaj u području pogođenom nekom prirodnom katastrofom poput zemljotresa, ona će vas upitati da li ste bezbedni. Aplikacija koristi vašu lokaciju koju ste naveli u profili, ili trenutnu lokaciju vašeg uređaja.

Funkcija će biti dostupna širom sveta na Android i iOS telefonima, kao i na računarima.

Ukoliko se ne nalazite u pogođenom području, možete da odaberete opciju “Ne nalazim se u tom području”. Ukoliko se nalazite tu, ali niste povređeni, možete odabrati opciju “Bezbedan sam”.

Fejsbuk kaže da se odlučio da uvede ovu opciju nakon zemljotresa i cunamija u Japanu 2011. godine. Ovakve katastrofe se često dešavaju, a ljudi najčešće koriste društvene mreže da bi objavili tako nešto, pa je Fejsbuk odlučio da i to učini korisnim.

17/10/2014 11:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments