Jezivo: Kako nas Facebook prati

24/09/2015 15:53

Jezivo: Kako nas Facebook prati

Društvene mreže na različite načine imaju pristup ličnim podacima kojih koji ih koriste. Međutim, Facebook sada na veoma bizaran način uspeva da prati svoje korisnike. Evo o čemu je reč.

Naime, Facebook ima u planu da svoje korisnike prati na osnovu mana unutar objektiva njihovih pametnih telefona, preko kojih i pristupaju ovoj društvenoj mreži.

To će raditi tako što će identifikovati sve mane koje se nalaze na fotografijama koje korisnici objavljuju na svojim profilima.

Svaka “pokvarena pozicija piksela unutar kamere, ogrebotina na staklu kamere ili prašina na objektivu” moći će da “oda” koji je korisnik u pitanju i da na taj način identifikuje svakog pojedinca.

Ove podatke o korisniku će Facebook povezati sa onim koje već ima o tom korisniku, kao što je lokacija i na taj način upotpunjuje bazu o svakom pojedinačnom korisniku.

Kompanija Facebook navodi da će ovaj način prikupljanja informacija o korisnicima pomoći da se otkriju lažni profili, ali ipak je ova tehnologija veoma jeziva i bizarna.

Tako će Facebook znati da, ukoliko napravite sliku koja se pojavi na tuđem profilu, imate neku vezu sa tom osobom.

Na ovaj način će Facebook imati šansu da sazna mnogo više o svojim korisnicima od onoga što dele na svojim profilima. Uz pomoć ove tehnologije za praćenje, Facebook će moći da vas poveže sa svima sa kojima imate bilo kakve veze i “izvan” ove društvene mreže.

24/09/2015 15:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments