Koliko će se trošiti na Internet stvari u narednih pet godina?

10/08/2018 13:15

Koliko će se trošiti na Internet stvari u narednih pet godina?

Uspešnost u digitalnoj eri ne meri se praćenjem najnovijih dešavanja, već identifikacijom s određenim trendovima te iste digitalizacije i pre nego što se pojave.

Prema statističkim podacima jedne američke kompanije, do 2023. godine širom sveta, potrošači, kompanije i vlada će instalirati više od 40 milijardi IoT (Internet of Things) uređaja.

Internet tržište

Kako bi se kretali kroz tu mrežu, pojedinici i organizacije moraju shvatiti potpuni kontekst i funkcionalnost takvih “stvari”, uključenih u tu mrežu, zatim ključne pokretače tog dela tržišta, ali i uticaje istih na njihov svakodnevni rad.

Statistika prognozira

Promene koje se predviđaju u narednih pet godina su drastične. Naime, prema prognozi broj pametnih uređaja će do 2023. godine premašiti više od milijardu dolara, a potrošači će izdvojiti oko 725 dolara po domaćinstvu, što je ukupno više od 900 milijardi dolara na IoT rešenja.

Kompanije će nastaviti praksu ulaganja milijardi dolara u automatizaciju i povezivanje uređaja, pa će tako ubuduće godišnja potrošnja IoT rešenja dostići oko 450 milijardi dolara.

Za podsticaj razvoja pametnih gradova, opremljenih inovacijama kao što su povezane kamere, ulična osvetljenja, komunalne usluge i druge, vlade će na globalnom nivou postavljati IoT uređaje.

Godišnje ulaganje za ovu oblast trebalo bi do 2023. da dostigne celih 900 milijardi dolara.

10/08/2018 13:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments