Nema priče ispred “pametnih” televizora

10/02/2015 14:30

Nema priče ispred “pametnih” televizora

Kompanija “Samsung” poručila je svojim kupcima koji kod kuće imaju njihove “pametne” televizore da izbegavaju razgovore koji bi mogli da se okarakterišu kao lični ukoliko im je televizor uključen.

Naime, “pametni” televizori kompanije Samsung mogu da rade po principu aktivacije putem glasa, pa bi zbog toga korisnici ove pogodnosti svog televizora trebalo da obrate pažnju šta pričaju dok gledaju televizor.

Zbog toga što su ovi televizori u mogućnosti da “slušaju” oni mogu i da razmenjuju detalje sa “Samsungom” ili trećim licima zahvaljujući tome što su povezani sa internetom.

Zbog ovoga “Samsung” je upozorio svoje klijente da obrate pažnju na to o čemu i šta će pričati ispred “pametnog” televizora, jer on, kada mu je uključena opcija upravljanje glasom, u svakoj reči traži komandu i zbog toga prikuplja sve što “čuje”.

“Ukoliko među izgovorene reči spadaju lične ili neke druge osetljive informacije, ti podaci će se nalaziti među prikupljenim i poslatim trećoj strani”, piše u “Samsungovom” uputstvu za “pametne” televizore.

Izvor: RTS

10/02/2015 14:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments