LiFi tehnologija na novom iPhone-u?

21/01/2016 11:50

LiFi tehnologija na novom iPhone-u?

Bežične tehnologije se razvijaju svaki dan, pa se tako radi na što boljem iskorišćavanju novih mogućnosti. Upravo se o tome radi i kada je LiFi tehnologija u pitanju.

LiFi je tehnologija za bežično prenošenje podataka putem svetlosti, čime će se ubrzati ovaj proces višestruko. Tako brz prenos WiFi nikako ne bi mogla da postigne.

Naime, LiFi je tehnologija koja bi omogućila prenos i do 224 GB podataka za jednu sekundu! Međutim, za sada praktična rešenja nude znatno sporiji protok – 10GB po sekundi.

Za sada se LiFi ne koristi, ali postoje nagoveštaji da će upravo “LiFi Capability” biti deo novog iOS operativnog sistema, zbog čega se može očekivati i na najnovijem modelu Apple pametnih telefona.

Kompanija Apple je pre dve godine predala patentnu prijavu za “optičku modulaciju korišćenjem senzora za fotografiranje”, što dovodi do zaključka da bi iphone mogao da u budućnosti ima senzore na kameri koji bi se koristili za bežični prenos podataka.

Iako deluje kao veoma napredna tehnologija, to je upravo ono što bismo mogli očekivati sa novim iPhone telefonom, iPhone 7.

21/01/2016 11:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments