Adidas: Patike budućnosti

15/10/2015 11:33

Adidas: Patike budućnosti

Kompanija Adidas koja se bavi proizvodnjom sportske opreme, jedna je od vodećih u ovoj oblasti u celom svetu.

Kako bi unapredila svoju proizvodnju i donela nešto novo na tržište, kompanija Adidas osmislila je potpuno nov način na koji će proizvoditi sportsku obuću.

Naime, Adidas je kreirao patike, uz pomoć kompanije Materialise, koje će biti odštampane! Naravno, u pitanju je štampanje 3D štampačem.

Adidas smatra da je upravo to način na koji će se proizvoditi patike u budućnosti, a da će njihov najnoviji model pokrenuti ovaj proces.

Cilj kompanije Adidas je da se u budućnosti prave patike namenjene svakoj osobi kojoj trebaju – posebno. Iako neće prestati masovna proizvodnja, kakvu danas poznajemo, oni ipak žele da se proizvodnja patika približi kupcu, kako bi se na kraju dobio produkt, odnosno patika koja u potpunosti odgovara kupcu.

Oni su zamislili da bi se prodaja, ali i proizvodnja mogla odvijati u istoj prostoriji. Naime, zamisao je da kada kupac uđe u prodavnicu Adidas sportske opreme za početak malo trči po pokretnoj traci.

Nakon što se, putem senzora u potpunosti ocrta stopalo kupca – tek onda se započinje proces proizvodnje obuće koju kupac želi da kupi.

Patike bi se štampale po uzoru na otisak stopala koji je kupac ostavi trčeći po pokretnoj traci. Na ovaj način, svaki kupac bi imao patike koje su napravljene baš za njegova stopala.

Osim toga, patike napravljene na ovaj način biće izuzetno savitljive, što će dati poseban osećaj i potpuno novo iskustvo trkačima.

Ovako će izgledati proces proizvodnje “patika budućnosti” kompanije Adidas:

15/10/2015 11:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments