Stiže konkurencija WhatsApp-u i Viber-u!

21/09/2016 13:19

Stiže konkurencija WhatsApp-u i Viber-u!

Za komuniciranje putem interneta najčešće se koriste neke od aplikacija, kao što su WhatsApp i Viber – koji u poslednje vreme nisu imali konkurenciju.

Broj korisnika ovih aplikacija se svakog dana povećava zahvaljujući sve bojim opcijama koje one nude. Međutim, možda će se ova situacija uskoro promeniti.

WhatsApp i Viber su dobili konkurenciju koja stiže iz kompanije Google. U pitanju je aplikacija pod nazivom Allo, a koja može da se preuzme besplatno.

Aplikacija Allo je dostupna za Android i iOS, a kada je u pitanju konkurencija – ova aplikacija bi mogla biti u prednosti samo zato što koristi veštačku inteligenciju.

Za korišćenje aplikacija Allo potrebno je prijaviti se sa svojim brojem mobilnog telefona, a nakon toga aplikacija skenira sve vaše kontakte u potrazi za ljudima koji je takođe koriste – što rade i druge aplikacija za komunikaciju.

Korisnici aplikacije Allo mogu da razmenjuju tekstualne poruke, zvučne poruke, fotografije, lokaciju, a zahvaljujući kolekcijama stikera koje se dobijaju – svaka prepiska može biti još zabavnija.

Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji Allo ima mogućnost predviđanja i brzog pretraživanja, a sve to u saradnji sa ličnim asistentom. Upravo je ovo glavni razlog za korišćenje ove aplikacije umesto drugih – koje nemaju mogućnosti koje nudi veštačka inteligencija.

Veštačka inteligencija na aplikaciji Allo dolazi sa opcijom “Smart Replies” koja će kroz konverzaciju da prati vaše odgovore na postavljena pitanja i u budućnosti će vam sugerisati te odgovore – pre nego što počnete da odgovarate.

Na primer, ako vas neko pita kakav je bio vikend, Allo će ponuditi odgovore kao što su “bio je dobar” ili “bilo je zabavno”.

Google je pomenutu opciju kombinovao i sa prepoznavanjem fotografije, pa će Allo moći da sugeriše odgovor i na slike.

Korisnici Allo-a će moći da koriste i Google Assistant, bota sa kojim će moći da se dopisuju, postavljaju mu pitanja, rezervišu letove, restorane… Google napominje da je njihov Assistant i dalje u ranim fazama razvoja i da će postati napredniji vremenom.

Pogledajte kako izgledaju opcije koje nudi Allo:

21/09/2016 13:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments