Google omogućio pretragu unutar aplikacija

02/09/2016 15:09

Google omogućio pretragu unutar aplikacija

Zahvaljujući Google od sada je moguće pretraživati unutar aplikacije. Nova opcija za pretraživanje sadržaja biće dostupna na Android 7.0 Nougat uređajima.

Unutar Google Search-a prisutna je nova kartica In Apps, putem koje će korisnici moći izvršiti brzo online i offline pretraživanje aplikacija instaliranih na njihovim Android uređajima.

Na ovaj način će biti omogućeno pretraživanje ne samo Google-ove aplikacije, nego i drugih instaliranih aplikacija. Moguće je videti nedavno pokrenute aplikacije, pronaći imena prijatelja unutar aplikacija te pretraživati željene termine unutar aplikacija.

Zahvaljujući ovoj opciji moguće je pretražiti ili pronaći stari razgovor unutar neke od poznatih programa za trenutno slanje poruka – s tim što je za sada In Apps opciju moguće koristiti samo na aplikacijama kao što su Gmail, YouTube i Spotify, ali će uskoro lista biti proširena i na druge aplikacija kao što su Facebook Messenger, LinkedIn, Evernote i Google Keep.

Rezultati pretraživanja biće vidljivi samo vlasnicima uređaja, koji će imati mogućnost ručnog odabira aplikacija pretraživih putem In Appsa.

Prvi uređaj koji će sadržavati In Apps će biti LG V20, što uključuje linkove na In Apps na početnom ekranu (home screen) i na sekundarnom ekranu uređaja, kao i mogućnost pretraživanja ugrađenih LG-jevih aplikacija.

02/09/2016 15:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments