Još sigurniji podaci na internetu

05/03/2015 15:24

Još sigurniji podaci na internetu

Microsoft je prvi među velikim pružaocima usluga u računarskom oblaku (cloudu) koji je usvojio međunarodni standard o privatnosti, čime je dokazao da je posvećen zaštiti podataka i privatnosti svojih korisnika.

Prema ISO 27018 standardu, poslovni korisnici su sigurni da je njihova privatnost zaštićena na više načina.Ovo znači da klijenti u potpunosti imaju kontrolu nad svojim podacima, da znaju šta se dešava sa njima i da su oni potpuno bezbedni, da neće biti korišćeni u reklamne svrhe, a ako vladine institucije pokušaju da pristupe njihovim podacima, Microsoft će ih obavestiti o tome.

Pre oko godinu dana Microsoft je dobio potvrdu od evropskih vlasti za zaštitu podataka i da su ugovori sa poslovnim korisnicima u skladu sa klauzulama EU zakona o zaštiti privatnosti kada je reč o međunarodnom transferu podataka. Microsoft je prva kompanija koja se priključila Studentskoj inicijativi o privatnosti koju su pokrenuli Forum o budućoj privatnosti i Udruženje softverske i informacione industrije, radi uspostavljanja zajedničkih principa zaštite privatnosti studentskih informacija.

Izvor: Telegraf

05/03/2015 15:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments