Uskoro plaćanje za video sadržaje na Jutjubu

14/04/2015 10:32

Uskoro plaćanje za video sadržaje na Jutjubu

Gugl najavljuje da će u narednih nekoliko meseci početi sa naplaćivanjem gledanja video sadržaja koji se nalaze na veb platformi Jutjub, a da će mesečna cena iznositi oko 10 dolara.

Novi servis koji će pretplatnicima omogućavati gledanje video sadržaja bez reklama još uvek nije određen, kao ni ubacivanje sadržaja u mobilne uređaje kako bi mogli da se gledaju bez priključivanja na internet.

Korisnici Jutjuba koji imaju svoje kanale moću će da nude određene sadržaje samo pretplatnicima, tako da će neki njihovi video sadržaji moći da se gledaju samo uz prethodnu mesečnu naplatu.

Pored klasične pretplate za ceo servis, biće dostupne i niže pretplate samo za pojedinačne kategorije, kao što je muzika, sadržaji za decu i drugi.

Svi vlasnici kanala moraće da svoje sadržaje uvrsten u pretplatničku ponudu, odnosno ako njihovi sadržaji ne budu dostupni pretplatnicima, Jutjub će ih tretirati kao privatne i na taj način neće biti dostupni široj javnosti.

Jutjub će i nakon uvpđenja pretplate zaradu ostvativati od reklama (oko 45 odsto), ali će svojim partnerima davati i deo novca od pretplate koji će zavisiti od vremena gledanja njihovog sadržaja i kanala.

Pretplata neće biti obavezna, ali će korisnici koji ne budu plaćali pretplatu imati priliku da uživaju u video sadržajima Jutjuba kao i do sad, osim u delu sadržaja koji je namenjen samo za pretplatnike.

Pretplata od oko 10 dolara će biti obavezna za one koji žele da gledaju sadržaj bez reklama i da taj sadržaj intaliraju i na svoj mobilni uređaj (u zavisnosti od prostora koji ima taj uređaj).

Izvor: Tanjug

14/04/2015 10:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments