Nove opcije na Instagramu – kopija Snapchat-a?

22/11/2016 10:14

Nove opcije na Instagramu – kopija Snapchat-a?

Prethodna novina na Instagramu podrazumevala je uvođenje opcije Story, koja je vrlo slična opciji koju je pre toga uveo Snapchat. Izgleda da se ovaj trend kopiranja nastavlja.

Naime, posle uvođenja priče (Story), Instagram nastavlja da uvodi nove opcije za svoje korisnike, ali isto tako i da, čini se previše očigledno, kopira opcije koje ima Snapchat.

Ono što korisnici Instagram-a sada imaju jeste opcija vezana za dopisivanje – koja automatski briše sve pročitane poruke, ali i opcija za live video – koja će uskoro biti dostupna svima.

Automatsko brisanje poruka

Sve poruke, fotografije, snimke koje pošaljete svojim prijateljima putem Instagram-a nestaće odmah nakon što ih vide oni kojima ste ih poslali. Kada jednom otvorite sliku ili snimak, pre zatvaranja i nepovratnog brisanja imaćete priliku da pregledate neograničeno puta.

Sa ciljem da olakša razlikovanje poruka koje će nestati i onih koje neće, Instagram je uveo i posebne ikone kao obeleživače.

Live video

U narednom periodu opcija live video biće dostupna svim korisnicima Instagram-a. I ovi snimci će se automatski brisati – odmah nakon završetka stream-a.

Ono što vi snimate i objavljujete uživo na Instagram-u biće ponuđeno vašim pratiteljima koji bi trebalo da su najviše zainteresovani za gledanje, a pored toga biće omogućeno i komentarisanje i praćenje broja ljudi koji pregledaju vaš stream (kao što je to moguće i na Facebook-u).

22/11/2016 10:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments