Locirajte i zaštitite izgubljeni Android telefon

19/10/2013 16:17

Locirajte i zaštitite izgubljeni Android telefon

Google je pre nekoliko meseci pokrenuo servis koji omogućava lociranje izgubljenog Android telefona, kao i brisanje sadržaja telefona sa udaljene lokacije.

Izgubljeni ili ukradeni uređaj može biti praćen u realnom vremenu, što može pomoći u pronalaženju telefona, kao i zaštiti privatnih podataka.

Menadžer android uređaja

Android Device Manager se može koristiti na verziji 2.2 i svim narednim verzijama Android operativnog sistema. Korišćenje je besplatno, a postoji i aplikacija za korišćenje servisa. Da bi se ovi servisi koristili potrebno je biti ulogovan na Google nalog.

Pretraga radi u okviru aplikacije Google Podešavanja. Potrebno je odabrati Menadžer Android uređaja (Android Device Manager) i potvrditi sledeće opcije:

  • Daljinski odredi lokaciju ovog uređaja,
  • Dozvoli daljinsko zaključavanje i vraćanje fabričkih podešavanja.

Posle potvrde ovih opcija potrebno je instalirati aplikaciju Google Apps Device Policy, bez koje je nemoguće locirati ni pratiti svoj Android uređaj. U aplikaciji omogućite sve ponuđene opcije i registrujte se.

Posle toga potrebno je samo ulogovati se preko nekog pretraživača na ovu adresu, gde možete pratiti svoj uređaj, pozvati ga ili izbrisati podatke. Ovo možete obaviti sa bilo kog uređaja koji ima pretraživač i povezan je sa internetom.

Izvor: Mondo

19/10/2013 16:17

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments