Testiranje novih opcija

14/05/2021 19:33

Testiranje novih opcija

Kompanija Fejzbuk uvodi pravilo u vezi sa deljenjem nekog linka ili članka. Naime, korisnici će morati da daju odgovore na neka pitanja pre nego što šeruju sadržaj. Ova društvena mreža je preko Tvitera obavestila korisnike da isprobavaju podsetnik, a koji će korisnike pitati da li žele da podele članak, iako ga nisu otvorili.

Ukoliko neko želi da podeli određeni sadržaj, “iskočiće” im poruka da isti najpre treba da pročitaju pa onda šeruju. S druge strane, sve i da ne otvore link, korisnici će isti moći da podele.

FB kaže da i na ovaj način žele da da pomognu korisnicima da se informišu o stvarima koje dele, kako bi se sprečilo širenje dezinformacija. A upravo je to ono sa čim FB ima problem već godinama. U samoj poruci stoji da “ne otvaranje članka dovodi do propuštanja ključnih činjenica”, imajući u vidu naslovi često pričaju samo deo priče.

pročitajte još i Exit omogućio plaćanje Bitkoinom

Iz kompanije je saopšteno da će “dodatak doći do ukupno šest odsto korisnika koji Fejzbuk pokreću na Androidu”. Kako navodi kompanija testiranje novog načina promovisanja počelo je pre koji dan, a sa ciljem da “ohrabriti korisnike da sve linkove pre podele otvore”. Podsećanja radi, Tviter je razljutio svoje korisnike sličnim alatom. Kako su ranije rekli korisnici, određene sadržaje su pročitali na drugim mestima te su iste hteli samo da podele i preko Tvitera, pa im je to “upozorenje” bilo previše iritantno.

A, ukoliko više volite Viber u nastavku par preporuka koje bi trebalo da poboljšaju rad sa tom aplikacijom.

1. Kako bi sakrili informaciju kada ste bili na mreži treba da se ode u “Podešavanja” – “Privatnost” i isključi status “Na mreži”.

2. Status o pregledu poruka može da se uredi tako da pošiljalac ne sazna da je ista pročitana. Za to treba otići u “Podešavanja”, opcija “Obaveštenja” gde se skine sa opcije “Prikaži pregled poruke”.

3. Ne preopterećivati memoriju telefona. U Viberu se sve glasovne poruke, automatski čuvaju u telefonu. Kako ne bi preopterećivali memoriju, najbolje ih je obrisati: “Podešavanja” – “Mediji” i klik na “Obriši glasovne poruke”.

možda vas zanima i: Testiranje na prisustvo virusa i preko app?

4. Sklonite profilnu sliku od nepoznatih korisnika. Ukoliko neko ne želi da mu nepoznati vide profilnu fotografiju treba ući u “Podešavanja” – “Privatnost” i ukloniti sa “Prikaži svoju sliku”. Nju će videti korisnici koji su na listi osobe koja sakriva sliku.

5. Status “Koristi aplikaciju” treba skloniti. Gotovo sve aplikacije i igre koje se intaliraju, sinhronizovane su sa Viberom, te na taj način postaju vidljive i za druge korisnike sa korisnikove liste kontakata. Ova opcija se isključuje u “Podešavanja” – “Privatnost” pa se isključi opcija “Koristi aplikaciju”.

6. Za razliku od mesendžera Viber ima opciju da se postavi lozinka, ali ovaj program mora da se preuzme u bilo kom App Store.

7. Viber na računar je vrlo korisno imati, jer se telefon ne zatrpava.

14/05/2021 19:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments