Želite i Android na svom iPhone-u? Od sada je to moguće!

10/06/2016 09:37

Želite i Android na svom iPhone-u? Od sada je to moguće!

Operativni sistemi iOS i Android imaju svoje prednosti i mane, svoje opcije i mogućnosti, ali sigurno je da nisu savršeni. A zamislite kako bi bilo koristiti Android na iPhone-u?

Da li bi ova kombinacija mogla da bude zadovoljavajuća? U svakom slučaju sada je moguća, zahvaljujući Nik Liju iz kompanije Tendigi.

Naime, Nik Li je napravio speijalnu futrolu za iPhone koja svim korisnicima omogućava da na svom telefonu koriste i Android operativni sistem.

Ova futrola izgleda gotovo kao i bilo koja druga, a napravljena je u 3D štampaču. Međutim, to nije ono što je najfascinantnije kod nje.

Li je, zahvaljujući Android Open Source project-u (AOSP) uspeo da napravi prilagođenu verziju ovog operativnog sistema kako bi mogao da se pokrene na hardveru koji je sam iskombinovao.

Putem USB kabla povezao je Nexus 5 i iPhone, kako bi video da li će sve moći da funkcioniše kako treba, odnosno onako kako je on zamislio.

Zahvaljujući ovoj futroli softverski je omogućen prenos svega što se dešava na Android telefonu direktno na iPhone, a ceo hardver koji je bio potreban za ovaj poduhvat stao je u ovu futrolu koja je nastalao kao produkt 3D štampača.

Pogledajte kako funkcioniše Android na iPhone-u:

10/06/2016 09:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments