Kako produžiti trajanje baterije na telefonu?

23/07/2016 09:29

Kako produžiti trajanje baterije na telefonu?

Iako savremeni pametni telefoni nude više opcija nego mobilni telefoni koji su ranije korišćeni, oni ipak imaju jednu veliku manu – trajanje baterije!

Većina uređaja koji se danas koriste ne mogu bez punjenja baterije da izdrže ni 24 sata, što predstavlja zaista veliki problem korisnicima.

Međutim, iako ne postoji način da povećate kapacitet baterije za mobilne telefone, možete im ipak na neki način povećati trajanje, odnosno sprečiti da se brzo prazne.

Saveti za duže trajanje baterije na telefonu

Skidajte telefon sa punjača

Kada dostigne maksimum, odnosno kada telefon pokaže da je potpuno napunjen – nemojte ga više držati na punjaču. Za bateriju telefona držanje na punjaču duže nego što je potrebno (tokom noći na primer) predstavlja veliki stres i oštećuje je.

Nemojte puniti do kraja

Uopšte nije potrebno da bateriju napunite do kraja jer visoka voltaža može trajno da naškodi pateriji. Napunite telefon do 90-95 odsto i isključite punjač.

Češće punjenje

Iako ne deluje previše logično – ipak je istina. Ukoliko želite da baterija na vašem telefonu duže traje bolje je da ga dopunjavate u toku dana više puta, nego da ga jednom napunite do kraja.

Hlađenje telefona

Baterije mobilnih telefona su veoma osetljiva na toplotu i to je još jedan od faktora koji može da ih učini kratkotrajnijom. Upravo zato se predlaže da tokom punjenja uklonite određene tipove zaštitnih maski – kako se telefon ne bi previše zagrevao, odnosno kako bi mogao da se hladi.

23/07/2016 09:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments