Apple: Tajna opcija za bezbednost korisnika

20/07/2017 11:29

Apple: Tajna opcija za bezbednost korisnika

Kompanija Apple je predstavila najnoviju tehnologiju svojim korisnicima koja će im omogućiti da uz pomoć tajne opcije pozovu policiju u hitnim situacijama.

Poznato je da već postoji opcija da se pomoć pozove kada je telefon zaključan, ali nova opcija je još naprednija i omogućava korisnicima da policiju pozovu onda kada su u najrizičnijoj situaciji, na primer – “oči u oči” sa napadačem i slično.

Nova opcija na pametnim telefonima kompanije Apple omogućava da svaki korisnik sam programira svoj telefon kako da prepozna hitne pozive, odnosno način na koji će policija biti alarmirana. Ova opcija će moći da se aktivira pomoću otiska prsta ili tipkanjem po ekranu.

Kada se opcija aktivira, uređaj će sam moći da se otključa i uključi uživo video i audio poziv direktno sa telefona.

Opcija će takođe omogućiti da korisnici mogu da sakriju sve šifre i lične podatke koje ne žele da podele sa drugima, kao što su šifre raznih korisničkih naloga, adresa i brojeva telefona.

Iako je ovaj patent predstavljen, još nije poznato da li će kompanija Apple ugraditi novu tehnologiju u svoje softvere. Ipak, ovo je dobar pokazatelj u kom pravcu Apple razmišlja kada je u pitanju bezbednost korisnika.

20/07/2017 11:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments