Program koji prepoznaje osobu po kucanju po tastaturi!

15/05/2017 14:40

Program koji prepoznaje osobu po kucanju po tastaturi!

Da li možete da zamislite da postoji softver koji prepoznaje koja osoba kuca po tastaturi, ali i kako se ona u tom trenutku oseća? Da, to je istina!

Naime, jedan naučnik sa Univerziteta u Njujorku kreirao je softver koji može da prepozna identite i osećanja osobe koja u tom trenutku kuca po tastaturi.

Kreator ovog programa, Leon Ekert, smatra da je analizom načina na koji kucamo slova na tastaturi moguće doći do zaključka o osobi koja piše, ali i kako se ona u tom trenutku oseća!

Za sada je ovaj softver dostupan samo velikim kompanijama, kao što su Facebook i Google, upravo zato što one imaju velike baze podataka na raspolaganju.

Sistem koji je kreirao Ekart prepoznaje ritam i brzinu kucanja i na taj način prepoznaje ko je osoba koja kuca. Potrebno je pre toga da korisnik ukuca tri puta istu rečenicu, nakon čega softver kreira profil sa statistikama o načinu kucanja (kao što je trajanje svakog kucanja slova ili vremenski razmak između kucanja svakog slova).

Ovom softveru dovoljno je samo dve sekunde da prepozna korisnika, a njegova preciznost ide i do 85 odsto. Ipak stručnjaci koji rade na njemu pokušavaju da dođu do 100 odsto preciznosti, odnosno do potpunog savršenstva u prepoznavanju korisnika.

15/05/2017 14:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments