Novosti iz Google

24/05/2021 11:28

Novosti iz Google

Nova funkcija Gugla – Live View pružiće dodatne podatke korisnicima kako se isti nikada ne bi izgubili prilikom putovanja ili u šetnji. Naime, Google Maps nadograđena je, a te novitete kompanija je prikazala za Android i iPhone na svom I/O 2021 događaju. Kako se navodi, korisnici treba samo da nakon pokretanja Live View na Google mapama skeniraju okruženje, a aplikacija će im dati sve detalje o prodavnicama i restoranima oko njih.

Uz ove podatke, Gugl je ažurirao aplikaciju informacijama o oznakama ulica, a obećavaju i dodatne informacije na raskrsnicama kako bi korisnici tačno znali kojim putem idu i kojim bi trebalo da se kreću. A kada se radi o informaciji u vezi sa tačnom lokacijom korisnika, Live View može da pokaže lokaciju korisnika na osnosu ključnih mesta koje je posetio, kao što je, na primer, hotel.

Kako bi radila novo unapređene, korisniku se savetuje da skenira lokacije na kojima je boravio, kako bi se kasnije informacije „poslagale“ i kako bi Live View mogao da olakša put i snalaženje.

pročitajte još i: Kako je nastalo ime Gugl?

Takođe, Gugl je patentirao i nov način postavljanja kamere ispod ekrana. Kako navode, „trenutna tehnologija sa kamerom ispred ekrana nije dovoljno dobra“, jer se teško implementira. Kompanija ima u planu da to usavrši, ali će na tom problemu raditi i Xiaomi i Samsung.

Na Gugl Pixel mobilnom uređaju kamera je ugrađena ispod ekrana i to pod uglom od 90 stepeni. Ali je i dodatni ekran postavljen isto pod uglom od 90 stepeni. Kako dalje navode „na njemu se vidi sadržaj, koji bi trebalo da se vidi na mestu “rupe” na osnovnom ekranu“.

možda vas zanima i: Najčudnija pitanja na razgovoru za posao: Da li biste dobili posao u Guglu?

U glavnom ekranu prazninu popunjava ogledalo, a koje se rotira i reprodukuje sliku sa dodatnog ekrana. Nakon aktiviranja prednje kamere, ogledalo se okreće ka kameri dobijajući nesmetan pristup, jer se ispred nje nalazi samo staklo. Interesantno je i to što dodatni ekran sadrži i tri senzora i to ambijentalni, senzor blizine i IR senzor koji će se koristiti za 3D detekciju lica.

 

24/05/2021 11:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments