Unapređene opcije Instagrama za Android

10/12/2015 16:36

Unapređene opcije Instagrama za Android

Tehnologija se svakim danom razvija i napreduje, pa su tako i najsavremeniji mobilni telefoni u potpunosti u koraku sa vremenom, čak i postavljajući nove standarde.

Upravo u tome se takmiče vodeće kompanije koje proizvode najpopularnije modele mobilnih uređaja. Tako je kompanija Apple na najnovijem modelu iPhone-a ponudila do sada ne viđene opcije, kao što je 3D Touch.

Ovako osetljiv ekran imaju za sada samo iPhone 6s i 6s Plus, a tome su prilaguđene i mogućnosti određenih aplikacija. Upravo je Instagram, kao jedna od najpopularnijih društvenih mreža u potpunosti iskoristila najnovije mogućnosti koje nudi novi iPhone.

Instagram je za iOS operativni sistem izbacila unapređenu verziju, a sada ove nove opcije mogu očekivati i korisnici Androida.

Zahvaljujući pojedinim novim opcijama koje je Instagram za svoju Android aplikaciju ubacio, ova aplikacija će imitirati 3D Touch.

Od sada će biti moguće zumirati željenu sliku samo dužim pritiskom na nju, a povlačenjem prsta od centra ka ivici ekrana vratiće sliku, odnosno odzumiraće je.

Postojaće i druge mogućnosti, kao što su da nakon dužek pritiska pomerite prst na neku od ikonica ispod slike kako biste još lakše podelili sa prijateljima, a korišćenje svih novih opcija biće ispraćene blagim haptičkim feedback-om koji će se aktivirati svaki put kada prstom pređete preko ponuđenih opcija.

Nove opcija na aplikaciji Instagram-a za Android biće dostupne u 7.13.0 verziji aplikacije, koja će uskoro biti i na Google Play-u.

10/12/2015 16:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments