Pripazite: Facebook-om se širi prevara

23/09/2015 16:33

Pripazite: Facebook-om se širi prevara

Nekoliko dana nakon što je kompanija Facebook objavila da planira da uvede novu opciju za svoje korisnike – Dislike dugme, ovom društvenom mrežom je počela da se širi prevara.

Naime, nekoliko različitih prevarantskih kampanja je istovremeno počela da se širi Facebook-om, tako što se korisnicima nudi pristup novoj opciji.

Prevaranti navode korisnike ove društvene mreže da kliknu na sumnjive linkove kako bi “dobili pristup Dislike dugmetu”.

Naslov prevarantskih postova glasi “Get newly introduced facebook dislike button on your profile“. Osim toga, prevaranti šalju i poruke korisnicima ove društvene mreže, sa sadržajem da Dislike dugme mogu da dobiju samo oni koji imaju određeni link.

Naravno, za “dobijanje” linka koji im je potreban kako bi aktivirali novu opciju, potrebno je samo da obave “dva jednostavna koraka”.

Osim toga, prevaranti često nude i različite formulare koje moraju popuniti svi oni koji žele da “dobiju pristup novoj opciji na Facebook-u”. Na ovaj način prevaranti dolaze do ličnih podataka korisnika društvene mreže, kao i login podatke, čime sebi olakšavaju pristup profilima ili računarima svih onih koji su naseli na njihovu prevaru.

23/09/2015 16:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments