Pogledajte na šta će sve biti otporni novi mobilni telefoni

27/07/2016 16:41

Pogledajte na šta će sve biti otporni novi mobilni telefoni

Savremeni mobilni telefoni sa svojim ekranom osetljivim na dodir, predstavljaju zaista osetljive uređaje, kojima je potrebna posebna pažnja.

Upravo zbog toga što prave telefoni sa sve većim ekranom – radi se i na tome da se upravo ova površina zaštiti od različitih nezgoda na što bolji način.

Jedna od tehnologija koje se primenjuju za zaštitu ekrana na pametnim telefonima jeste i Gorilla Glass, odnosno zaštitno staklo koje je otporno na ogrebotine i slična fizička oštećenja.

mobilni telefon

Upravo je u laboratoriji Gorila Glass kompanije testirana nova, peta generacija ovog zaštitnog stakla koja sa sobom donosi zaista neverovatne mogućnosti. Za početak, nećete morati da brinete ako vam telefon ispadne sa visine od 1,6 metara – ukoliko ima ovo zaštitno staklo!

Takođe, zahvaljujući ovom staklu, mobilni telefoni će biti otporni na ogrebotine i sprečiće se razbijanje telefona – što trenutno predstavlja jedan od najvećih problema sa kojima se susreću kompanije koje proizvode pametne mobilne telefone.

brisanje ekrana telefona

Za sada se Gorila Glass koristi na više od 70 odsto pametnih telefona, među kojima su i modeli kompanija Samsung i Apple, a pogledajte kako će izgledati novo Gorila staklo koje će u budućnosti štiti različite modele pametnih mobilnih telefona:

27/07/2016 16:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments