Upis na fakultete Univerziteta u Novom Sadu

10/06/2015 11:02

Upis na fakultete Univerziteta u Novom Sadu

Fakulteti Univerziteta u Novom Sadu raspisali su konkurs za upis na osnovne studije. Ove godine biće mesta za upis 15.418 studenata, od kojih će priliku za školovanje o trošku države dobiti 8.125 njih.

Prijava kandidata

Za polaganje prijemnog ispita prvi će se prijaviti budući studenti Akademije umetnosti – 18, 19. i 22. juna, dok će se prijavljivanje na ostalom fakultetima vršiti 24, 25. i 26. juna.

Prijemni ispit

Prijemni ispit za prijem studenata u prvom konkursnom roku na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu održavaće se na fakultetima u periodu od 20. juna, kada počinju prijemni ispiti na Akademiji umetnosti, do 3. jula, kada su zakazani poslednji prijemni ispiti.

Nakon prijemnih isptia na fakultetima će biti objavljeni rezultati u skladu sa kojima će biti sastavljena preliminarna rang lista, na koju kandidati mogu uložiti žalbu, ukoliko smatraju da su oštećeni.

Nakon toga se upisuju budući studenti koji će studije upisati o trošku države.

Popunjavanje broja mesta koji je predviđen za finansiranje studija iz budžeta države održaće se nakon upisa kandidata koji su se kvalifikovali za ova mesta.

Nakon popunjavanja budžetskim mesta, na svim fakultetima biće održan upis kandidata koji će studije finansirati iz sopstvenog budžeta.

Prema konačnoj rang listi će se odrediti koji kandidati će imati priliku da upišu fakultet kao samofinansirajući studenti, ukoliko ostane nepopunjenih mesta nakon zvaničnog upisa.

Ukoliko se studenti ne pojave na upis u terminu koji je određen za to, smatraće se da su odustali od upisa i na taj način će se dati prilika kandidatu koji je sledeći po rezultatima na konačnoj rang listi da se upiše. Isto važi i za studente koji su po rang listi kandidati i za budžetska i za samofinansirajuća mesta.

10/06/2015 11:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments