Sukob privatnog obezbeđenja i studenata na Filozofskom

14/11/2014 17:03

Sukob privatnog obezbeđenja i studenata na Filozofskom

Danas je oko 14.30 časova došlo do incidenta na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kada se Uprava fakulteta uz pomoć privatnog obezbeđenja sukobila sa studentima koji već mesec dana štrajkuju, pri čemu je jedan akademac lakše povređen.

Do sukoba je došlo kada su studenti koji protestuju pokušali da spreče održavanje predavanja na Katedri za istoriju.

Uprava fakulteta, sa dekanom i prodekanom za finansije na čelu, angažovala je privatno obezbeđenje kako bi sprečila studente da uđu na predavanje i ometaju nastavu. Kada su studenti pokušali da spreče predavanje, došlo je do meteža i guranja, pri čemu je jedan student povredio ruku.

Policija je saslušala sve učesnike incidenta, ali nije ulazila u prostorije fakulteta.

Izvor: Blic

14/11/2014 17:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

1 Comment
najnoviji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
StudentkinjaFF
9 godine ranije

Da li ste pitali postale studente koji su biuli većina na tom događaju i koji su došli da slušaju nastavu? Jesu li oni to privatno obezbeđenje? Ovo što se dešava na fakultetu već pet nedelja je velika sramota. Mala grupa studenata blokira fakultet, vređa studente koji dolaze na nastavu, profesore, ograničava kretanje, krši sve moguće zakone i niko ne želi da primeni silu? Ne dozvoljavaju nam da dođemo do reči na Zboru na koji velikodušno pozivaju, jer je blokada odavno cilj sama sebi! Apelujemo na nadležne organe da reaguju, jer je ova situacija nepodnošljiva. Najveći broj studenata prihvata ponudu uprave… Učitaj još »