Pokrajina odvojila sredstva za boravak studenata u inostranstvu

03/06/2015 14:52

Pokrajina odvojila sredstva za boravak studenata u inostranstvu

U okviru projekta “Campus Europae” narednu školsku godinu će devet studenata sa četiri fakulteta Univerziteta u Novom Sadu pohađati na fakultetima u nekoliko evropskih zemalja.

Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj je za ovaj projekat izdvojio pet miliona dinara, što će omogućiti studentima jednogodišnji boravak na nekom od fakulteta u inostranstvu.

“Campus Europae” je međunarodni projekat razmene studenata koji obuhvata 17 univerziteta iz 16 evropskih zemalja. Cilj projekta je da se studentima omogući upoznavanje sa različitim kulturama, zemljama i ljudima.

Predstavnik naše države u ovom projektu je Univerzitet u Novom Sadu.

Ceo projekat se zasniva na načelim Bolonjske deklaracije, a njena realizacija ogleda se u tome što se studentima u potpunosti priznaje pohađanje studijskog programa na bilo kom od svih 17 univerziteta koji su deo “Campus Europae” projekta.

Školsku 2015. godinu će studenti Prirodno-matematičkog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauke, Pravnog i Medicinskog fakutleta pohađati na fakultetima u Španiji, Finskoj, Luksemburgu i Poljskoj. Studijski programi koje će pohađati su iz sledećih oblasti: geografija, turizam i hotelijerstvo; hemija, biohemija i zaštita životne sredine, inženjerstvo zaštite životne sredine; pravo i medicina.

Izvor: RTV

03/06/2015 14:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments