Filozofski blokiran i danas, čeka se odluka inspekcije

28/11/2014 11:18

Filozofski blokiran i danas, čeka se odluka inspekcije

Studenti Filozofskog fakulteta u Beogradu juče su nakon studentskog zbora potvrdili za agenciju Beta da će se blokada nastaviti i danas, a dekan Miloš Arsenijević izjavio je da će se nastava održati, ali u ograničenom obimu.

U među vremenu su studenti koji blokiraju fakultet izjavili i da će blokada biti prekinuta sledeće nedelje, a da će se protest nastaviti povremenim blokiranjem nastave.

Predsednica Saveta Filozofskog fakulteta u Beogradu Svetlana Čizmić još jednom je juče apelovala na studente da prestanu sa blokadom fakulteta i da prihvate poziv Saveta na konstruktivan razgovor i obustave.

Ona je rekla da je jedini način da se sačuva tekuća školska godina i dostojanstvo i integritet fakulteta da se zajednički pokuša da se pronađe prihvatljivo rešenje. Istakla je i spremnost saveta da preko razgovora sa predstavnicima studenata nađe prihvatljivo rešenje za preostale zahteve studenata.

Juče je i prosvetna inspekcija posetila Filozofski fakultet, ali se odluka još uvek čeka.

Ministar prosvete Srđan Verbić rekao je da bi školska godina na fakultetu mogla da se prekine ako protest potraje.

Filozofski fakultet je blokiran više od šest nedelja, a uprava nije ispunila jedan zahtev studenata – da mogu besplatno da prijave više od 60 ESPB.

Izvor: Mondo

28/11/2014 11:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments