Studenti se na Sajmu pripremaju za ispit

18/11/2014 16:10

Studenti se na Sajmu pripremaju za ispit

Sinoć je u kongresnoj sali Novosadskog sajma više od 500 studenata prve godine prisustvovalo konsultacijama dekana i profesora Fakulteta tehničkih nauka Radeta Doroslovačkog.

Profesor je držao konsultacije iz predmeta Diskretna matematika sa početkom u 19.30 časova. Studenti su bili ispred Sajma već oko 19 časova, a nakon dvadesetak minuta sala je već bila puna. Studenti su sa dekanom prešli sve tipove zadataka kakvi se mogu javiti na ispitu.

Vukašin Vujić, student Energetike, elektronike i telekomunikacija, došao je na konsultacije kako bi shvatio gradivo. On kaže da ispit iz algebre ima u nedelju, a ništa mu nije jasno, pa se nada da će nakon konsultacija moći dosta da nauči.

Studenti na konsultacijama. Foto: R. Getel/24 sata

Studenti na konsultacijama. Foto: R. Getel/24 sata

S druge strane, Aleksandra Kukavica sa Inženjerstva informacionih sistema je skoro spremna za ispit, a na konsultacije je došla samo da razjasni neke nedoumice.

Dušan Prica sa smera Računarstvo i automatika kaže da je na konsultacije došao bez prethodnog učenja, a veruje da će uspeti da nauči iako je ispit za nekoliko dana.

Dekan je počeo konsultacije u 19.30 časova i svi studenti su odmah prekinuli sa čavrljanjem i obratili pažnju na njega.

Dekan kaže da ovakve konsultacije drži decenijama i da je prolaznost drastično veća zahvaljujući njima. Nekada su ih držali na fakultetu, ali sada je fakultet postao mali za sve.

Izvor: 24 sata

18/11/2014 16:10

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments