Arhitektura – primenjena umetnosti na oblast građevinarstva

30/07/2015 14:15

Arhitektura – primenjena umetnosti na oblast građevinarstva

Studije arhitekture predstavljaju poseban način školovanja. Prema istustvima studenata i diplomiranih arhitekata, arhitektura se svodi na rad, strpljenje i ljubav prema tom pozivu.

Kao profesija, arhitektura je spoj naizgled nespojivih oblasti. Iako radovi arhitekata moraju biti pažljivo i do detalja proračunati i precizni, ipak su građevine koje oni projektuju neka vrsta umetnosti.

Na veoma specifičan način u arhitekturi je spojena umetnost, kreativnost ali i preciznost i poštovanje određenih pravila. Upravo je to ono što arhitekturu izdvaja od drugih profesija, jer svi koji se ovim bave moraju imati sklonosti i prema umetnosti ali i prema striktnim pravilima matematike i fizike.

Tokom studija arhitekture studenti imaju priliku da se upoznaju sa različitim oblastima i da steknu mnoge veštine – koje naizgled nemaju veze sa ahitekturom, ali su ipak neraskidivi deo ove profesije. Na taj način, studenti arhitekture nakon školovanja mogu da se bave različitim poslovima – različitim tipovima dizajna, fotografijom, istorijom umetnosti i arhitekure, ali i drugim poslovima koji zahtevaju poznavanje računarskih tehnologija, razumevanje društveno-političkih odnosa i slično.

Široko obrazovanje koje se stiče nakon studija arhitekture uključuje i poznavanje različitih kultura i istorije mnogih naroda sveta, u šta spada i umetnost. Zahvaljujući tome, pred arhitektama je širok izbor razlličitih zanimanja koja se određuju samo prema interesovanjima kandidata.

Fotografija: Case 3D

30/07/2015 14:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments