Ne odustaju od zahteva: Protest studenata Ekonomskog fakulteta ostaje!

01/11/2016 14:38

Ne odustaju od zahteva: Protest studenata Ekonomskog fakulteta ostaje!

Iako je na zvaničnom sajtu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvanula informacija da su prihvaćeni svi zahtevi studenata – najavljeni protest će se ipak održati.

Kada su zbog previsoke cene prenetog boda, uslova studiranja, troškova na fakultetu i drugih zahteva želeli da organizuju protest, predstavnici studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu dobili su priliku da pregovorima sa upravom Fakulteta reše ove probleme.

Nakon višečasovnih pregovora održanih u ponedeljak, 31. oktobra, koji prema mišljenju studenata i predstavnika Studentskog parlamenta, Grupe za Spekof, Studentske unije i Saveza studenata Ekonomskog fakulteta nije urodio plodom i nije doneo očekivane rezultate – sastanak je ponovljen u utorak, 1. novembra u 10 časova.

Međutim, na zvaničnom sajtu Ekonomskog fakulteta osvanula je informacija da je do dogovora došlo i da će svi zahtevi studenata biti ispoštovani, a da je zaključak sastanka da će se “i ubuduće voditi konstruktivni dijalog oko svih pitanja koja su od interesa za studente”, kao i da samim tim “prestaju svi razlozi za održavanje najavljenih protesta”.

Predstavnici Grupe za Spekof, Saveza Studenata Ekonomskog fakulteta i Studentske unije Ekonomskog fakulteta pozivaju studente da stanu u zaštitu svojih prava i pojave se na protestu koji je zakazan za sredu, 2. novembar sa početkom u 14 časova ispred Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

O razlozima protesta i problemima sa kojima su se susretali studenti Ekonomskog fakulteta u poslednje vreme detaljnije ovde.

01/11/2016 14:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments