Prva dva proizvoda studentskog preduzeća

30/06/2015 09:44

Prva dva proizvoda studentskog preduzeća

Na Fakultetu tehničkih nauka pre tri godine osnovano je studentsko preduzeće. Rezultat dosadašnjeg rada su dva proizvoda.

Studentsko preduzeće nastalo je na inicijativu profesora, koju su podržali i studenti. Cilj ovog projekta jeste da studenti dobiju neophodnu praksu, kako bi bili što bolje pripremljeni za budući posao, nakon školovanja.

Profesor Milovan Lazarević je pre tri godine došao na ideju da se osnuje studentsko preduzeće za koje se na početku zainteresovalo 40 studenata, ali je vremenom ostalo samo 15 njih, koji sada već postižu rezultate.

Ona je sublimacija nekakvih iskustava sa druguih univerziteta širom sveta. Mi proizvodimo ne samo prototip nego i određenu količinu proizvoda u manjim nekomercijalnim količinama“, rekao je profesor Lazarević.

Za tri godine, studenti su uspeli da osmisle, dizajniraju i realizuju dva zanimljiva uređaja, što im je pre svega pružilo mnogo znanja o svom budućem zanimanju.

Studentsko preduzeće iza sebe dva proizvoda. Prvi je baterijska lampica, a drugi je ključko, odnosno držač za ključeve. Sredstva obezbeđujemo preko sponzora i raspoređujemo ih kad bude potrebno“, rekao je student inženjerskog menadžmenta Vasilije Randelj.

Nakon prvih rezultata, cilj studenata okupljenih oko ovog preduzeća je da pređu sa jednostavnijih na složenije proizvode i realizuju svoje naredne ideje.

Izvor: RTV

 

30/06/2015 09:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments