“Otvorena vrata” na Filološkom fakultetu

27/04/2015 10:57

“Otvorena vrata” na Filološkom fakultetu

Budući brucoši imaju priliku da jednom mesečno – do početka prijemnog ispita, posete Filološki fakultet u Beogradu. “Otvorena vrata” Filološkog fakulteta organizuju se sa ciljem da se srednjoškolci informišu o prijemnom ispitu i studijskim programima.

Studijske programe budućim brucošima predstavljaće sadašnji studenti. Na Filološkom fakultetu izučavaju se 34 strana jezika, a prema rečima studentkinje prodekana, Milice Mojsilović, najveće interesovanje je za španski i engleski jezik.

“Studente je u suštini najviše zanimalo kakav je proces polaganja prijemnog ispita, kako upasti na budžet, koliko je poena potrebno za budžet, gde su dobili sve razjašnjene informacije što se tiče samog upisa na studije”, kaže Milica Mojsilović.

“Učim engleski, francuski, italijanski i slovenački, a planiram da upišem francuski. Njega najduže učim i najzanimljiviji mi je, i najbolje mi leži. I kada sam putovala po inostranstvu, najviše sam imala komunikacije na francuskom jeziku”, kaže buduća brucoškinja Čarna Brzaković.

Na Filozofskom fakultetu trenutno studira više od 10.000 akademaca, dok se očekuje da i ove godine na upisu bude više od 1.3000 brucoša. Nakon završetka studija, sa diplomom koju dobiju mogu da rade u obrazovnim ustanovama ili institucijama kulture, medijskim kućama ili u diplomatiji.

Izvor: RTS

27/04/2015 10:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments