Otvoren konkurs za master i doktorske studije u Budimešti

15/12/2016 09:18

Otvoren konkurs za master i doktorske studije u Budimešti

Centralno-evropski univerzitet (CEU) u Budimpešti raspisao je konkurs za upis na master i doktorske studije u školskoj 2017/2018. godini.

Kandidati za upis prijavom konkurišu i za stipendiju koja pokriva školarinu, zdravstveno osiguranje i troškove stanovanja u studentskom kampusu.

Krajnji rok za slanje prijava je 1. februar 2017. godine.

Centralno-evropski univerzitet u Budimpešti je visokoškolska ustanova akreditovana u Sjedinjenim Američkim Državama, a studentima nudi 39 multidisciplinarnih programa na 13 departmana za master i doktorske studije.

U okviru Univerziteta postoji i 19 istraživački centara, a oblasti izučavanja su uglavnom u domenu društveno-humanističkih nauka. Studneti mogu da se prijave za neki od programa na departmanu za političke nauke, međunarodne odnose, ekonomiju, prava, studije roda, nacionaliza i brojne druge.

Više o programima i departmanima CEU nalazi se ovde.

Kandidati i kandidatkinje koji žele da konkuriše na neki od master ili doktorskih programa, moraju da poseduju uverenje o prethodno završenom stepenu studija i dokaz o položenom testu engleskog.

Konkursna dokumentacija obuhvata popunjenu onlajn prijavu, dva pisma preporuke, biografiju i dodatna dokumenta u zavisnosti od toga za koji departman se konkuriše.

Dodatne informacije o procesu prijave, dostupnim programima i stipendijama mogu se dobiti u Beogradskoj otvorenoj školi (Masarikova 5/16) na individualnim konsultacijama koje se mogu zakazati putem mejla [email protected] ili telefonom na broj 011 30 61 577.

15/12/2016 09:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments