Nastavak blokade – Na Filozofskom ipak nije bilo predavanja

24/11/2014 16:55

Nastavak blokade – Na Filozofskom ipak nije bilo predavanja

Filozofski fakultet i dalje je pod blokadom, iako je dekan Miloš Arsenijević u petak rekao da je blokada zvanično gotova i da će danas u podne nastava početi.

Jedna grupa studenata Samoorganizovanog studentskog pokreta danas je organizovala protest na fakultetu i poručila da će nastaviti sa blokadom fakulteta i da od svojih zahteva neće odustati.

Jedan od studenata iz pokreta izjavio je za Tanjug da je Fakultet ispunio zahteve koji su u ingerenciji Ministarstva prosvete, ali da nisu ispunjeni zahtevi koje su studenti postavili Upravi, te da će zato Fakultet ostati blokiran, čak i pored pretnji, kaže on.

Dodao je i da će studenti u sredu organizovati protest na platou ispred FIlozofskog fakulteta.

Samoorganizovani pokret studenata tvrdi da do sada nisu razgovarali ni sa kim iz Uprave fakulteta, zbog čega su se uputili ka zgradi Rektorata, gde se Uprava i nalazi.

Dekanski kolegijum Filozofskog fakulteta je na zvaničnom sajtu fakulteta objavio da su nakon zbora u petak “lica neizvesnog identiteta i statusa nasilno prodrla u zgradu Fakulteta, pritom nanevši telesnu povredu jednom od službenika, a sa izričitom namerom da spreče pripremu i održavanje nastave”.

U saopštenju stoji da se s obzirom na najnoviji razvoj događaja, u zgradi Fakulteta ne mogu obezbediti potrebni uslovi za boravak i rad studenata, zaposlenih i posetilaca, pa će zgrada Fakulteta danas ostati zatvorena.

Studenti Samoorganizovanog studentskog pokreta blokiraju fakultet od 19. septembra.

Izvor: 24 sata

24/11/2014 16:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments