Nakon pet dana, ponovo protest studenata Filozofskog fakulteta

09/12/2014 17:55

Nakon pet dana, ponovo protest studenata Filozofskog fakulteta

Studenti Filozofskog fakulteta ponovo protestuju jer, kako kažu, i dalje nema pomaka u ispunjavanju zahteva zbog kojih su držali fakultet u blokadi dva meseca.

Uslov za prekidanje blokade

Iako je uslov da deblokiraju fakultet bio da fakultet povuče disciplinske i krivične prijave, kako neki od studenata ne bi bili krivično gonjeni, ipak se to još nije desilo, kako navode studenti.

STUDENTI

Ovim ponovnim protestom studenti Filozofskog fakulteta skreću pažnju i na to da je, prema njihovom mišljenju, neopravdana cena ispitnih prijava 400 dinara, ali i da nije u skladu visina ESPB bodova sa školarinama koje se na osnovu njih utvrđuju.

“Nema osnova da cena jednog boda bude tolika, kao i da cena ispitnih prijava neosnovano bude 400 dinara i smatramo da to ne treba da bude toliko, a što se tiče disciplinskih prijava moramo da zaštitimo studente koji su se izborili za studentske interese”, rekli su studenti.

Studenti ponavljaju da se zahtevi nisu promenili i da se zalažu i za smanjenje školarina studentima koji se samofinansiraju, a da oni koji su fakultet upisali 2006. godine dobiju pravo da studije završe po bolonjskom sistemu.

Novi problemi za studente

Zbog blokade fakulteta, koja je trajala 55 dana, studenti Filozofskog fakulteta izgubili su jedan ispitni rok a drugi je skraćen na četiri dana, pa se nadaju da će pregovori koje planiraju sa profesorima uroditi plodom i da će se taj rok odvijati u nekoliko faza.

09/12/2014 17:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments