Moguća ponovna blokada Filozofskog fakulteta

26/12/2014 15:40

Moguća ponovna blokada Filozofskog fakulteta

Najavljena je ponovna blokada Filozofskog fakulteta od strane dela studenta.

Razlog za blokadu ovog puta je kršenje obećanja koje je dala Uprava fakulteta, a koje je studentima garantovalo da neće biti podignute disciplinske kazne protiv njih. Takođe, prema rečima studenata, trebalo je da se nastavi sa pregovorima oko zahteva koje su imali, ali se ni to nije desilo.

Fakultet smatra da nova blokada neće doneti ništa dobro i da bi studenti trebalo da nastave sa redovnim pohađanjem nastave. Međutim, studenti smatraju da imaju dovoljno razloga da opet blokiraju fakultet jer im je, kako se navodi u saopštenju Samoorganizovanog studentskog pokreta, skraćen ispitni rok, nove disciplinske kazne stižu, a profesori ugrožavaju nastavak studija studentima.

– Za ometanje rada fakulteta važeća regulativa predvidja stroge sankcije. U sadašnjim okolnostima, svako dalje remećenje naših redovnih aktivnosti moglo bi da ima izuzetno ozbiljne posledice – navodi dekan Filozofskog fakulteta Miloš Arsenijević.

Studenti tvrde da su izloženi represiji i da su disciplinske kazne i krivične prijave nasumično podeljene studentima za koje se smatralo da su na neki način učestvovali u protestu.

26/12/2014 15:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments