Centar za razvoj karijere: Počinje novi ciklus stručne prakse!

26/12/2017 16:25

Centar za razvoj karijere: Počinje novi ciklus stručne prakse!

Novi ciklus stručne prakse u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je počeo, a prijave su u toku.

Centar za razvoj karijere poziva studente da se prijave za program stručne prakse tokom 2018. godine, koji će se realizovati u javnim preduzećima i stručnim ustanovama i agencijama iz resora ministarstva Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

Studentska praksa u javnim preduzećima i ustanovama

Er Srbija

Aerodrom Nikola Tesla Beograd

Infrastrukura Železnice Srbije

Srbija Kargo

JAT Tehnika

Agencija za bezbednost saobraćaja

Građevinska direkcija Srbije

Železnice Srbije

Saobraćajni institut CIP

Uprava za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu

Agencija za upravljanje lukama

Prvi ciklus studentskih praksi

Planirano je da se program prakse realizuje u tri ciklusa tokom 2018. godine. Prvi ciklus počeće 5.februara, drugi u julu a treći u novembru 2018. godine. Trajanje prakse biće definisano za svakog studenta u skladu sa zahtevima odgovarajućeg studijskog programa i u dogovoru sa supervizorima prakse iz preduzeća i ustanova koje učestvuju u programu. Biće to sjajna prilika za preko 300 studenata stekne prvo radno iskustvo u struci.

Najviše mesta za praksu otvoreno je za studente Elektrotehničkog, Saobraćajnog i Mašinskog fakulteta, kao i za studente Fakulteta organizacionih nauka, Pravnog, Građevinskog, Ekonomskog, Geografskog, Fakulteta bezbednosti, Filozofskog, Arhitektonskog, Šumarskog, Fakulteta političkih nauka, Tehnološko-metalurškog, Poljoprivrednog, Rudarsko-geološkog, Hemijskog fakulteta i drugih.

Prijava za studentske prakse

Prijavljivanje za prvi ciklus stručne prakse traje do 22.januara 2018. godine i vrši se isključivo elektronskim putem na portalu www.studentskapraksa.com. Potrebno je da student napravi korisnički nalog u zoni za studente i doda svoju biografiju, a zatim da odabere željenu poziciju iz baze praksi i izvrši prijavu.

Studenti koji su se već registrovali na portalu ne moraju to da rade ponovo, već samo da odaberu praksu za koju žele da se prijave.

Stručna praksa u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture realizuje se drugu godinu za redom, i rezultat je izvanredne saradnje Univerziteta u Beogradu i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U prethodnoj godini praksu je uspešno završilo preko 280 studenata.

26/12/2017 16:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments