Laboratorija znanja na novosadskom FTN

12/12/2014 13:50

Laboratorija znanja na novosadskom FTN

Laboratorija znanja, koja je otvorena na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, druga je takva laboratorija kompanije Samsung u Srbiji. Prva je otvorena u Nišu na Visokoj tehničkoj školi.

Nova Samsung laboratorija za razvijanje aplikacija na FTN-u u Novom Sadu, prema planu trebalo bi da bude mesto na kojem će studenti različitih profila biti u prilici da rade na praktičnim projektima. Laboratorija je opremljena najmodernijom tehnologijom pa će studenti imati 36 radnih stanica, a profesori dve, u kojima će se nalaziti pametna tabla, pametni televizori, telefoni i tableti, kao i Samsung Gear.

laboratorija-znanja

Samsung laboratorija znanja

U Nišu, u okviru laboratorije znanja, do sada su se razvila nova softverska rešenja i aplikacije. Između ostalih, neki od projekata na Visokoj tehničkoj školi su i 25 aplikacija za smart televizore, kao što je Prva srpska TV aplikacija i 30 aplikacija za mobilne telefone (na primer – Blic vesti).

Otvaranju Laboratorije za kreiranje aplikacija na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu prisustvovala je potpredsednica Vlade republike Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović i Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung za Adriatik regiju, koji je rekao da je ovaj projekat način da se studenti bolje pripreme za buduće poslovne aranžmane.

“Nastojimo da studentima i profesorima omogućimo rad na najsavremenijoj opremi i sticanje praktičnog iskustva kako bi samostalno i u timovima razvijali napredne aplikacije za pametne telefone, televizore ili pametne kuće”, dodao je Vujović.

Saradnja Fakulteta tehničkih nauka i Samsung kompanije trebalo bi da doprinese boljem kvalitetu nastave, da podstakne studente i profesore da primenjuju savremene tehnologije kako u nastavi tako i u naučnim i praktičnim projektima i radovima, rečeno je na otvaranju.

12/12/2014 13:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments