Istraživači sa FTN-a dobili nagrade Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije

31/01/2018 13:56

Istraživači sa FTN-a dobili nagrade Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije

Istraživači sa Fakulteta tehničkih nauka dobitnici su nagrada za arhitekturu i urbanizam koje su dodeljene povodom dana Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije održanom u okviru proslave Svetog Save 27.01.2018. godine u Beogradu.

Nagrade „Milan Macura“ za master radove i doktorske disertacije iz oblasti arhitekture i urbanizma i nagrade „Dimitrije Perišić“ za najbolji master rad iz oblasti prostornog planiranja tradicionalno dodeljuje Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije.

Nemanja Jaćimovski dobitnik je nagrade iz oblasti arhitekture za master rad pod nazivom „Interaktivni projekat arhitektonske vizualizacije enterijera“ koji je realizovao na studijama Digitalnog dizajna, tehnike i produkcije u arhitekturi i urbanizmu pod mentorstvom prof. dr Vesne Stojaković.

Nagradu za doktorsku disertaciju sa temom „Mešovite namene ključni parametar planiranja savremenih gradova“ dobila je dr Marina Carević-Tomić, čiji je mentor bila prof. dr Milica Kostreš.

Pored njih, nagradu za master rad iz oblasti prostornog planiranja dobila je Milica Gačić, za rad sa temom ’Faktori prostornog razvoja infrastrukturnog koridora Niš – granica Bugarske’ pod mentorstvom prof. dr Branke Tošić sa Geografskog fakulteta iz Beograda.

Izvor: ftn.uns.ac.rs

31/01/2018 13:56

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments