Konkurs za dodelu stipendija za doktorante, članove akademske zajednice i zaposlene u višokoškolskim ustanovama

30/01/2018 13:15

Konkurs za dodelu stipendija za doktorante, članove akademske zajednice i zaposlene u višokoškolskim ustanovama

Beogradska otvorena škola u saradnji sa Fondacijom za otvoreno društvo raspisuje konkurs za dodelu stipendija u okviru Programa podrške namenjenom doktorandima, članovima akademske zajednice i zaposlenima na visokoškolskim ustanovama (Civil Society Scholar Awards – CSSA) za školsku 2018-2019. godinu.

OSF konkProgram stipendija Civil Society Scholar Awards (CSSA) podržava međunarodnu akademsku mobilnost sa ciljem da doktorandima, članovima akademske zajednice i zaposlenima na visokoškolskim ustanovama pruži podršku i omogući pristup sredstvima koja su im potrebna za dalje akademsko-profesionalno usavršavanje.

Fondacija za otvoreno društvo ohrabruje rad i istraživanje u oblastima u kojima ne postoji istraživački konsenzus, sa ciljem da se, u akademskoj zajednici, podstakne debata o važnim društveno-političkim fenomenima i iskustvima. Fondacija za otvoreno društvo smatra da su univerziteti vitalan deo civilnog društva koji treba da se bavi istraživanjem direktnih uzroka društvenih pojava i pružanjem inovativnih rešenja za unapređenje života građana. Fondacija ohrabruje kritičko razmišljanje i debatu kao i poštovanje različitih mišljenja i stavova.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI
1. Studenti doktorskih studija koji studiraju na nekom od akreditovanih univerziteta u Srbiji ili inostranstvu u oblastima koje su propisane konkursom ili
2. Zaposleni na visokoškolskim ustanovama u Srbiji, a koji imaju diplomu master studija.

Lokacija realizacije projekta: svi projekti se moraju realizovati izvan zemlje u kojoj aplikant trenutno boravi.
Vremenski rok za izvođenje projekta: od 1. septembra 2018. godine do 31. avgusta 2019. godine.

Prijave se vrše putem online formulara. Detaljnije informacije o konkursu i prijavi kao i često postavljana pitanja možete pronaći ovde.

Informacije o programu možete dobiti i u kancelarijama Beogradske otvorene škole, svakog radnog dana od 10 do 17 časova: Masarikova 5/16, telefon +381 11 30 61 577 ili elektronskom poštom na: [email protected].
Sastanke je neophodno prvo zakazati mejlom ili telefonom.

Rok za prijavu je 31. mart. 

30/01/2018 13:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments