Počinju prijemni ispiti na fakultetima u Beogradu

27/06/2016 09:49

Počinju prijemni ispiti na fakultetima u Beogradu

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu počinje polaganje prijemnih ispita, koji će se održati u periodu od 27. juna do 3. jula 2016. godine.

Kandidati za upis na neki od fakulteta u Beogradu prijemni ispit će polagati po rasporedu koje su napravili i objavili fakulteti. Na Univerzitetu u Beogradu biće 9.461 budžetsko mesto, raspoređeno na smerove 31 fakulteta.

Nakon polaganja prijemnog ispita, budući studenti će na preliminarne rezultate čekati do 4. jula, nakon čega sledi period za podnošenje žalbi ukoliko neko od kandidata smatra da je oštećen prilikom bodovanja.

Po isteku perioda za žalbe, fakulteti će objaviti konačnu listu kandidata na kojoj će se naći rangirani na osnovu bodova iz srednje škole i sa prijemnog ispita svi kandidati koji su polagali prijemni – najkasnije do 10. jula.

Upisivanje studenata u prvu godinu osnovnih studija na fakultetima Univerziteta u Beogradu održavaće se u periodu od 10. do 14. jula 2016. godine, po rasporedu i u terminima koje odredi svaki fakultet za sebe.

Od 15. jula fakulteti će objaviti preostala slobodna mesta za upis u drugom upisnom roku, koji počinje 1. septembra.

27/06/2016 09:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments