Novi Sad: “Hemijski vikend” na PMF-u

18/11/2016 16:52

Novi Sad: “Hemijski vikend” na PMF-u

Na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, četvrtu godinu za redom održava se “Hemijski vikend”.

Manifestacija, koju organizuje Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, održava se tokom tri subote – 19. novembra, 26. novembra i 10. decembra.

Budući studenti i studentkinje imaće priliku da prisustvuju interaktivnim radionicama, naučno-popularnim predavanjima i druženjima sa profesorima i asistentima i za to vreme saznaju više o tome šta mogu da rade nakon završenih studija, odnosno kao diplomirani hemičari, biohemičari i analitičari zaštite životne sredine.

Manifestacija se ove godine realizuje pod sloganom “Moja budućnost – moj izbor” i ima za cilj da mladima olakša odabir pravog zanimanja.

Za srednjoškolce i srednjoškolke koji su zainteresovani za obrazovane profile iz oblasti Zaštite životne sredine pripremljen je “Zeleni vikend” koji će im omogućiti da se upoznaju sa celokupnim procesom zaštite životne sredine – od uzorkovanja na terenu, rada u laboratorijama na najsavremenijim aparatima do postupka tumačenja i sprovođenja dobijenih rezultata u praksu.

Više o manifestaciji “Hemijski vikend” nalazi se ovde.

Svi zainteresovani mogu da se prijave za neki od termina (19. novembar, 26. novembar, 10. decembar) popunjavanjem online formulara.

18/11/2016 16:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments