Duplikat indeksa za 6.000 dinara

12/10/2013 13:50

Duplikat indeksa za 6.000 dinara

Postoje manje znani novčani nameti za akadamce, a najskuplje je zatražiti ispis sa fakulteta i duplikat indeksa.

Ispis i uverenje o položenim ispitima na Pravnom fakultetu može koštati i do 4.500 dinara. Na ostalim fakultetima je jeftinije ispisati se i dobiti uverenje.

Na FTN-u ispis košta 300 dinara koliko košta i dobijanje uverenja o položenim ispitima. Duplikate indeksa najjeftinije dobijaju brucoši, a najskuplje apsolventi.

Cena izdavanja novog indeksa na Prirodno-matematičkom fakultetu košta 6.050 dinara. Brucoši Poljoprivrednog će za izgubljeni indeks plaćatiti 2.255, a apsolventi 6.050 dinara.

Marko Simić je jedan od onih kojima je administracija Pravnog fakulteta ispostavila račun. On je upisao Pravni fakultet 2004. godine, a posle nekoliko ispita shvatio je da mu više ide istorija nego pravne nauke.

“Za ispis sa Pravnog sam platio 3.000 dinara, ali nisam uzeo uverenje o položenim ispitima. Osim što bih na Pravnom platio 1.500 dinara za svaki položeni ispit, moramo bih da platim na Filozofskom, da ih priznaju. Bilo je daleko lakše obnoviti gradivo i ponovo položiti ispite.” kaže Marko.

Ranko Keča, dekan Pravnog fakulteta, kaže da odluku o cenama donose Nastavno i naučno veće i Saveta fakulteta.

“Za izdavanje javne isprave u kojoj bi se evidentiralo koje je ispite student položio postoje troškovi. Treba pregledati zapisnike, obrasce, treba sve proveriti u arhivi, a to košta i zahteva vreme” kaže Ranko Keča.

Za ispis sa Poljoprivrednog fakulteta treba platiti 2.200 dinara, a uverenje o položenim ispitima košta 935 dinara.

Izvor: Blic

12/10/2013 13:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments