Poziv za učestvovanje u debati tokom Dana evropskog razvoja

10/03/2015 17:42

Poziv za učestvovanje u debati tokom Dana evropskog razvoja

Evropska komisija pozvala je mlade ljude između 21 i 26 godina iz celog sveta da učestvuju u debati o budućnosti unutrašnje saradnje.

Debata se održava tokom Dana evropskog razvoja 3. i 4. juna u Briselu, na prvom evropskom forumu o globalnoj saradnji i razvoju.

Prijavljivanje za debatu traje do 18. marta, a podrazumeva slanje CV-a i video u trajanju od dva minuta. Sadržaj videa bi trebalo da bude odgovor na pitanje na koju od 12 ponuđenih tema za diskusiju bi želeli da se usredsredite kao i obrazloženje – zašto baš ta tema.

Učesnici debata, odnosno “budući lideri” biće odabrni od strane Evropske komisije koja će odlučiti to na osnovu njihovih iskustava, veština i posvećenosti određenom pitanju.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem formulara.

Evropska komisija će odabrati mlade predstavnike, odnosno „buduće lidere”, na osnovu njihovih veština, iskustva i posvećenosti određenom pitanju.

Dani evropskog razvoja svake godine okupe oko 7.000 učesnika koji su predstavnici 1.200 organizacija iz više od 140 zemalja iz oblasti razvojne saranje, ljudskih prava i humanitarne pomoći.

Od 2006. godine na Danima evropskog razvoja vode se debate o izazovima koji prete međunarodnoj saranji, kao što su klimatske promene, strateške usklađenosti, globalno upravljanje, društveni razvoj, hrana i energija, pitanje bezbednosti, podrška demokratiji.

“Naš svet, naše dostojanstvo, naša budućnost” je moto Evropske godine za razvoj 2015. godine, a na ovogodišnjoj debati biće četiri oblasti o kojima će se diskutovati, a ukupno će biti pokriveno 12 ključnih tema.

Više o programu nalazi se OVDE.

Izvor: RTV/euinfo

10/03/2015 17:42

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments