Kakvu ulogu veštačka inteligencija može imati u učenju?

03/04/2022 15:54

Kakvu ulogu veštačka inteligencija može imati u učenju?

Veštačka inteligencija može da obezbedi personalizovani obrazovni softver za pojedince, čineći na taj način učenje zanimljivijim.

Stilovi učenja utiču na razvoj rešenja po pitanju ove aktivvnosti. Na stil učenja neke osobe mogu uticati starost, etnička pripadnost, kulturna pozadina i drugi faktori koji se moraju uzeti u obzir u procesu razvoja. Veštačka inteligencija (AI) može da obezbedi da obrazovni softver bude personalizovan po meri pojedinca. Već postoje softveri za adaptivno učenje, igre i programi za učenike. Ova upotreba veštačke inteligencije je verovatno jedna od njenih najznačajnijih u obrazovanju jer je učenje udobnije i lakše i preseca lično znanje.

Većina ljudi, 63,4%, slaže se da veštačka inteligencija menja obrasce učenja/studiranja. Međutim, čini se da 31,7% ima pomešana mišljenja, dok 4,9% kao odgovor daje veliko NE.

Na pitanje o uticaju veštačke inteligencije u različitim aspektima, 52,5% od svih 241 ispitanika veruje da će veštačka inteligencija učiniti učenje univerzalno dostupnim 24 časa 7 dana u nedelji, 17,5% misli da će im AI pomoći da dobiju brze odgovore zajedno sa 15% onih koji očekuju više personalizacija, dok ostali veruju u druge stvari poput podučavanja i još mnogo toga.

Da li ste vi za ili protiv učešća veštačke inteligencije u učenju?

03/04/2022 15:54

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments