Dekan: Kraj blokade Filozofskog, nastava u ponedeljak

21/11/2014 15:50

Dekan: Kraj blokade Filozofskog, nastava u ponedeljak

Dekan Filozofskog fakulteta Miloš Arsenijević izjavio je da će danas prestati blokada Filozofskog fakulteta u Beogradu jer je većina studenata na odeljenjima fakulteta izglasala da se protest prekine nakon što je većina njihovih zahteva ispunjena.

“Obaveštavam da je većina studenata izglasala da se blokada prekine, a većina studentskih zahteva je ispunjena, te će nastava početi u ponedeljak u 12 sati”, poručio je dekan novinarima.

Uprkos tome, studenti koji fakultet drže u blokadi više od pet nedelja izjavili su da se na sastanku njihov glas nije računao, te da će protest nastaviti dok im se svi uslovi ne ispune.

Dekan je rekao da su ispunjena tri od četiri zahteva studenata, te da četvrti zahtev koji se odnosi na besplatne prijave više od 60 ESPB bodova nije ispunjen zbog toga što to po zakonu nije moguće.

On je rekao da je njihov poslednji pokušaj bio da se studentima omogući prijava do 70 bodova besplatno ukoliko u toj godini ostvare ukupno 60 bodova, odnosno polože sve ispite iz te godine.

Prema dekanovim rečima, blokada fakulteta nije legitiman vid protesta, a studentima je već ispunjena većina zahteva.

Izvor: Blic

21/11/2014 15:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments