Brže priznavanje diploma – od jeseni

15/04/2015 15:51

Početkom okrobra će proces priznavanja diploma za zapošljavanje biti brži i jednostavniji, a za to će biti zaslužno telo formirano pri Ministarstvu prosvete – “Enik narik centar”.

Prorektor Univerziteta u Beogradu, Nada Kovačević, istakla je da bi problem priznavanja diploma trebalo da se reši što pre, da bi mladi mogli da nastave školovanje i ostvare pravo na zaposlenje.

Na panel diskusiji pod nazivom “Nostrifikacija diploma i akademskih zvanja u Srbiji”, Nada Kovačević je rekla da je do sada priznavanje diploma za zapošljavanje bilo u nadležnosti svih akreditovanih univerziteta, kojih kod nas ima 18.

„Diplome za zapošljavanje su prvo proveravane na nivou fakulteta, nakon čega su bile prosleđivane rektoratu univerziteta gde su finalno priznavane. Drago mi je da će taj posao preći u sektor Ministarstva prosvete, koje će imati ujednačenu proceduru za sve”, rekla je Kovačević.

Na diskusiji bilo je reči i o mladim ljudima koji su se školovali na prestižnim svetskim univerzitetima i koji nekoliko meseci čekaju na nostrifikaciju diplome nakon završetka studija.

Izvor: Tanjug

15/04/2015 15:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments